Hunden vil ut på luftetur

Tips for maks utbytte av lufteturene med hunden

Å gå ut og lufte hunden er bra for bikkja, men sannelig godt for hundeeieren også. Vi moderne mennesker beveger oss alt for lite i hverdagen. Dette kan lede til dårlig kondis, stive ledd og forverret helse, særlig jo eldre vi blir. Derfor er det ikke rart at mange hundeeiere opplever en kraftig bedring i sin fysiske form, særlig kort tid etter de anskaffer seg hund og begynner å gå turer med den flere ganger daglig. Bruker du skritt-teller eller egen app på smarttelefonen din, kan du også spore fremgangen i hvor mye du faktisk klarer å spasere i løpet av en uke. Helseeffekten kan være betydelig – særlig om du går enkelte etapper så fort at du merker du blir andpusten. Mennesker som føler seg ensomme finner mye glede og selskap i å anskaffe seg en hund. Da slipper de å bo alene, men får også mange å snakke med under lufteturene. Hundeeiere får ofte kommentarer eller spørsmål om hundene sine og kommer lett i prat med andre hundeeiere.

Finne seg kjæreste gjennom å lufte hunden

Fordelene med å ha hund er åpenbare. Ei bikkje er menneskets beste venn, sier det gamle ordtaket. Hvorfor? Fordi hver gang du kommer hjem fra jobb – eller bare har vært borte på næEn hund etter pinne rbutikken og vekke fra leiligheten din i et kvarter – så møter hunden din deg som om du er hjemvendt fra flere år i utlendighet! En hund er alltid overlykkelig over å se eieren sin igjen. Flokk-instinktet dens er nesten absurd sterkt. Ikke rart man blir glad tilbake i hunden sin. Og sørger desto stort når den en dag blir gammel og forlater deg. (Et hundeliv varer gjerne i pluss-minus 15 menneske-år.) Det finnes en rekke morsomme aktiviteter du kan ha i lag med hunden din! Hunder blir heldigvis sjelden for gamle til lek. Kast fra deg en gammel tennisball, eller simpelthen en kvist eller pinne du finner på bakken i parken, så har bikkja underholdning neste, lille halvtimen. Ensomme menn skriver i diskusjonsforum på internett at de har truffet en lang rekke damer etter de anskaffet seg hund. Jenter synes å være naturlig tiltrukket søte hunder. Damer vil gjerne hilse på hunden din. Og du vil vel gjerne prate litt med damene?

Gode uteklær redder lufteturen

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær, som det så fint heter. Er du litt bevisst på hva du skal forberede deg med foran hver luftetur med hunden din, er det lett å gjøre pliktløpet ditt om til en glede. Regndråper i lufta? Ha på deg en grei allværsjakke som tåler både vindkast og nedbør. Paraply anbefales ikke av praktiske årsaker om det blåser osv. (Enkelte hunder reagerer dessuten negativt og med frykt/ aggressivitet på paraplyer.) Husk godt fottøy som tåler både lange turer og evt vannpytter. Solide nike sko gir god demping og støtte for ryggen – selv om du velger å gå ekstra lange turer med Fido. Er det snø og glatt ute – velg sko med solide såler. Husk at bikkja di plutselig kan rykke i halsbåndet og dra deg over ende når den får ferten av ei katte den får lyst til å jage etter. Har du ei jakke du bruker ofte når du går tur? Legg par ekstra poser i lommene til å plukke opp hundebæsjen.