Gjør en forskjell for løshunder i utlandet!

Mange elsker hunder, og vil selvsagt gjerne at hunder skal ha det bra. De fleste hunder i Norge har det bra, selv om det hender noen blir forlatt eller mishandlet. Men det er enda verre for hunder i andre land. I Norge finnes det knapt løshunder, men lenger sør i Europa er løshunder et vanlig syn. Disse hundene har ingen eiere. De reker gatelangs, alene eller i grupper, på leting etter mat. Turister ser også disse hundene, og mange ønsker å hjelpe dem. De siste årene har det blitt adoptert mange gatehunder. Norske turister har ganske enkelt tatt med seg hundene hjem, men det er ikke sikkert dette er den beste løsningen. Risikoen er stor for at disse hundene bærer med seg sykdommer vi ikke har i Norge, og dermed har lovverket for import av gatehunder blitt strammet inn. For dersom en smittsom hundesykdom kommer inn i Norge, vil det jo sette alle norske hunder i fare.

Hvordan skal vi hjelpe?

Det er altså ikke lurt å hente hundene hit til Norge. Norge har strenge regler for import av levende dyr, nettopp for å holde fryktede dyresykdommer vekk fra Norge. Rabies er en av de mest fryktede sykdommene, og den kan også være dødelig for mennesker. Og rabies er bare en av mange farlige sykdommer en hund kan bære med seg. Dessuten vil adopsjon av hunder bare hjelpe et fåtall av dyrene som trenger hjelp. De hundene som får komme til Norge, vil sikkert leve gode liv i luksus, men pengene som brukes på å få den ene hunden til Norge, kunne kanskje ha hjulpet ti hunder i hundens hjemland. Så hva er alternativet? Vel, du kan for eksempel fjernadoptere eller donere penger til hundehjem i utlandet. På den måten kan pengene komme mange hunder til gode. Ofte er det billigere å ta seg av hundene i andre land, der hundemat koster mye mindre. På et hundehjem kan hundene leve trygge og gode liv, og hvis du vil hjelpe mer personlig, kan du bruke ferien til å hjelpe til frivillig ved et hundehjem.

Hjelp hundene på en lett måte

Det er st stort ansvar å ha hund. Kanskje du ikke har tid eller mulighet til å ha hund, eller kanskje det ikke er lov med hund der du bor. Ved å fjernadoptere hunder i utlandet, kan du likevel hjelpe hunder som trenger det. Vil du hjelpe til ved et hundehjem, kan du også gjøre det her i Norge. Sett av en fast sum du gjerne vil donere til et hundehjem i Norge eller i utlandet, og finn et hundehjem du vil støtte. Besøk gjerne hundehjemmet personlig først, for å forsikre deg om at de gjør en god jobb. Besøk for eksempel et par hundehjem neste gang du er på ferie, og finn ut hvem du vil hjelpe. nyt mer fritid og fakturere uten eget firma for å spare tid hvis du jobber som selvstendig næringsdrivende. Den ekstra fritiden kan du bruke til å samle inn penger til hundehjem i utlandet.