Hunden, menneskets aller beste venn

Hunder engasjerer og er eksperter på å knytte gode bånd til mennesker av ulike grunner. Hunden er blitt et høyt elsket kjæledyr og en turkamerat for mange og få ting provoserer så masse som hunder som ikke blir behandlet med ordentlig kjærlighet og omsorg som de absolutt fortjener på grunn av sin lojalitet og ubetingede kjærlighet som de viser oss mennesker. Hva er det med hunden som gjør at den har fått status som menneskets beste venn?

Hunder er helt fra de er bittesmå valper programmert til å søke øyekontakt med oss mennesker.

Dette gjør hundene for å skape god kontakt, forstå oss bedre og ved å skape en god kontakt så skaper de også en gjensidig tilknytning til oss. De er også eksperter på å lese menneskers kroppsspråk, tonefall og ansiktsmimikk. Dette utnytter hunden også til stor grad ved å søke mye oppmerksomhet og kos fra den personen i familien som gir hunden mest mat og godterier.

Hunden har også en ekstremt god luktesans og kan derfor snuse seg frem til sykdommer hos oss mennesker, gode eksempler på dette er mange former for kreft, epilepsi (hunden kan faktisk varsle eieren sin om et begynnende epilepsi-anfall før det kommer) og diabetes kan den også oppdage.

Grunnen til at den kan lukte seg frem til sykdommer er at den gjenkjenner svært lett lukten av mange forskjellige organiske materialer og kjenner derfor om det er noe galt på ferde.

På grunn av denne unike evnen som hunder har så er det mange mennesker som på ulike måter er blitt varslet av hunden sin og dermed oppdaget kreft og andre sykdommer helt på begynnelsen av sykdomsforløpet og dermed er blitt helt friske etter kort tid og med god medisinsk støtte og hjelp.

Vi kan si at hundene fungerer som en beskyttelse og en livredder i mange tilfeller.

På mange sykehus rundt om i Europa er det blitt mer og mer vanlig de senere årene med hunder som fungerer som besøkshjelp barn og eldre som av ulike grunner er blitt syke.

Hundene har en terapeutisk effekt med sitt behagelige vesen og ubetingede kjærlighet og lojalitet til oss mennesker og derfor besøk av hunder er noe som veldig mange gleder seg til fordi alle mennesker behøver å gi kjærlighet og omsorg til andre mennesker og dyr og alle behøver å bli sett og få kjærlighet og godhet tilbake igjen. Rapporter over hele verden viser at syke barn og andre blir friskere mye fortere enn ellers om de regelmessig får besøk av hunder.

Hunden er en utmerket turkamerat og kan bidra til å forebygge ensomhet hos eldre mennesker og andre som føler seg ensomme. Det er godt å ta vare på og gå turer med en hund og fører til at man holder seg i god aktivitet og til og med at man kommer i kontakt med andre hunde-eiere.

Så som en konklusjon er det ikke så rart at hunden er menneskets aller beste venn!