Sprekere hund og eier

Alle hundeeiere tar med hunden på luftetur, men for mange blir kanskje lufteturene bare en rolig spasertur der hunden kan snuse litt rundt og gjøre sitt fornødne, før dere går hjem igjen. Men både hunder og eiere har godt av å få opp pulsen litt, så hvorfor ikke gjøre lufteturen til en skikkelig treningstur for dere begge?

Få en roligere hund

En hund som er urolig og rampete kan rett og slett ha for mye energi, eller den kan kjede seg. Du kan løse begge disse tingene med trening. Hvis hunden kjeder seg, kan du starte med agility eller lydighetstrening. Og hvis hunden har for mye energi, og bruker denne energien til pøbelstreker, bør du ta den med på en skikkelig løpetur. Da får hunden ut energien sin, og blir roligere når den kommer hjem. Samtidig får du også opp pulsen.

Spar tid på å trene sammen med hunden

Bruker du lufteturen til trening, sparer du både tid og penger. Du slipper å dra til et treningssenter for å trene, og du sparer penger på medlemskap hos treningssenteret. Pengene du sparer kan du jo bruke til å kjøpe et nytt og fleksibelt bånd til hunden, eller nye treningsklær til deg selv. Kjøp deg gode løpesko, behagelige treningstopper og yttertøy til kjøligere og våtere dager. Det er ingen grunn til å hoppe over treningsturen selv om det regner eller snør litt. Frisk luft er godt for både hund og eier, og gjør det ekstra godt å slappe av når dere kommer hjem. Ha gjerne flere treningsantrekk å velge blant, i tilfelle klærne ikke rekker å tørke mellom turene. Husk at dere skal ut flere ganger hver dag. Varme dager er skumlere for hunden enn kjølige og våte dager.

Varier treningsturene

Ikke løp samme rute hver gang. Det blir både hund og eier lei av i lengden. Utforsk nye stier og veier, varier hastigheten og varigheten av turene og ta dere gjerne tid til å leke litt underveis. Kast pinner eller besøk en hundepark der hunden kan løpe løs en stund og møte andre hunder. Løp gjerne både i skogen, på veier og i ulendt terreng, alt etter hva dere har i nærheten. Treningsturene kan også gjøre deg bedre kjent med nærområdet ditt. Hvis du er litt usikker på hvor de nye veiene fører hen, eller er litt redd for å utforske dem alene, kan du slå deg sammen med andre hundeeiere. Hunder liker å møte andre hunder, så dette vil også bidra til at hunden blir aktivisert og kjeder seg mindre. Og en hund som får utløp for energien sin blir en roligere hund. Husk også at ikke alle lufteturer trenger å være like intense. Noen hunder er fornøyd med én skikkelig løpetur om dagen, mens andre hunder krever mer. Dette varierer også med hunderase og hundens alder.