Gi vennen din en ny hundegård

Hvis du er så heldig at du har hage, kan du lage en liten hundegård til hunden. Det betyr selvsagt ikke at hunden skal være der ute hele døgnet, men hundegården kan være et fint sted å være når du er på jobb, så sant hunden har et lunt sted den kan sove. Mange hunder blir urolige av å være innendørs hele dagen, derfor er det fint å ha et lite lekeområde når de er hjemme alene.

Hunder er ulike

Ingen hunder er like, selv ikke om de er av samme rase. Noen trenger mer trim enn andre, noen elsker å rulle rundt i snøen, mens andre er sofagriser. Hundegården din skal være tilpasset nettopp din hund. Liker hunden seg best inne, kan du ordne en hundedør slik at den kan gå ut og inn av hundegården som den selv vil. Hvis det er et hundehus i luftegården, kan hundedøra være inne i hundehuset.

Luftegårdens størrelse må selvsagt også tilpasset hunden. Noen trenger stor plass, og hvis hunden hopper, trenger den et høyt gjerde. En aktiv hund trenger kanskje også noen aktivitetsleker inne i hundegården. Synes du dette virker dyrt? Ja, det koster penger å ha hund, men du får mye glede igjen for det. Når du skal bygge hundegård, kan du søke for å finne billigste forbrukslån, og deretter nedbetale hundegården i månedlige avdrag. Da blir hundegården raskt ferdig, uten at du må spare opp pengene først.

Finn inspirasjon på nettet

Internettet er en fin kilde til inspirasjon, enten du er en erfaren snekker eller nybegynner. Det er enklere å la seg inspirere enn å starte helt på bunnen og tegne og planlegge alt selv. Tilpass hundegården til den tomta du har. Den trenger ikke å ligge på en helt flat plen. Du kan fint bygge hundegården i en skråning, men da er det lurt å plassere hundehuset på toppen av skråningen. Hunder liker å ha god oversikt fra hundehuset. De skal jo tross alt overvåke og beskytte territoriet sitt. Husk også å tilpasse gjerdet til terrenget, slik at det ikke er noen steder hunden kan hoppe over.

Ingen erstatning for lufteturer

En hundegård skal ikke brukes som erstatning for lufteturer. Du må fortsatt gå tur med hunden helst tre ganger daglig. Men luftegården gir hunden frihet til å være ute når du er på jobb. Husk å ha mat og vann tilgjengelig, enten i luftegården eller innenfor hundedøra. Om vinteren trenger hunden et varmt sted å ligge, og om sommeren trenger den tilgang til skygge. Alt dette bør du tenke på når du planlegger hundegården til din beste venn.