Hunderasen Svensk-Dansk gårdshund

Dansk-Svensk gårdshund. er en hunderase som nyter stor popularitet om dagen her i Norge. Blant annet etter at den nydelige rasen i det siste har vært sett på en del kjente tv-programmer.

Rasen blir lett forvekslet med hunderasen Jack Russell da det er mange likheter mellom de to rasene. Dansk-Svensk gårdshund er stortsett en livlig og aktiv hund med masser av energi. Den er modig og lojal og blir med på det meste som har med aktivitet å gjøre, da den er svært aktiv.

Fakta om Dansk-Svensk gårdshund

Dansk-Svensk gårdshund kommer opprinnelig fra Sverige der den opprinnelig sett lenge har blitt regnet som en av de vanligste gårdshundene. Hunden er liten med mye muskler og den hører til rasen Pinschere. Den har ellers ganske kraftige kjever og små hengende ører.

Hunderasen er vennlig og harmonisk og passer til alle på grunn av dens behagelige lynne og temperament. Dansk-Svensk gårdshund har en nydelig silkemyk men tykk og kort pels.

Selve rasen er veldig sunn og frisk og aktiv og det finnes få helseproblemer hos disse.

Tispene måler omtrent 32 til 35 centimeter i skulderhøyde mens hannene måler 34 til 37 centimeter i skulderhøyde

Hunderasens bruksområde og opprinnelse

Den dag idag så vet vi ikke så mye om selve opprinnelsen til denne høyt elskede hunderasen men man tror at Dansk-Svensk gårdshund er en blanding av tyske pinschere og engelske terriere. Dette forklarer også ganske godt det faktum at rasen ligner så mye på Jack Russel.

Denne populære hunderasen var populær på danske, svenske og tyske gårder der den trolig fungerte utmerket som skadedyrkontroll for mindre gnagere og andre smådyr. Dansk-Svensk gårdshund fungerer kjempegodt som både familiehund da den er veldig kjærlig og aktiv og fremfor alt behagelig og vennlig, men den fungerer også minst like godt som gårdshund og er i tillegg en fantastisk hund å ha med seg ut på tur i skog og mark for denne rasen er svært tilpasningsdyktig og med på det aller meste. Dansk-Svensk gårdshund er en utpreget glad og fornøyd hund. Den har haugevis med energi og et veldig godt lynne og temperament. Den er intelligent og med en eier som har gode lederegenskaper, som ofte tar den med ut på tur og gir den godt stell så vil man ha en bestevenn i mange år fremover.