Fakta om hunderasen Boxer

 

Hunderasen Boxer er en rase som absolutt er kommet til Norge for å bli. Boxeren har forøvrig sin opprinnelse fra Tyskland. Hunderasen oppstod som en krysning mellom Brabant Bullenbeiser og den populære britiske hunderasen Engelsk Bulldogg. Under den første verdenskrigen ble Boxeren brukt som en hjelper for den tyske armeen. Den gjorde stor suksess i jobben og senere ble den også benyttet som polititjenestehund. Hunden er muskuløs og kraftig og fungerer derfor veldig godt som vakthund og er en god beskyttelse.

Boxeren sitt utseende og anatomi

Boxeren er en hund med tydelig muskuløs kropp. Den har elegante linjer med et ellers firkantet hodeparti med svært kraftige kjever og tenner. Pelsen dens er meget kort og kraftig men ellers blank og fin. Fargene varierer fra helt lysebrun til mørkebrun og brun med en gyllen rødlig glød.

I alle kulle finnes det også noen hvite boxere. Siden man tidligere har trodd at hvitfargen har en sammenheng med sykdom så har til nå vært vanlig å avlive disse hvite boxerne men på grunn av dyrevelferd så får de aller fleste av denne typen også leve et langt og godt liv i gode familier.

Den vanlige høyden blant tisper er 53 til 60 centimeter i skulderhøyde og vekten ligger på 23 til 27 kilo omtrent. Hannhundene kan bli alt fra 57 til 64 centimeter i skulderhøyde og ligger på 27 til 32 kilo i gjennomsnitt. Videre så sitter halen dens ganske høyt og noen velger å kupere boxerens hale også. Ellers så egner denne hunderasen seg som alt fra politihund, vakthund og siden den er svært muskuløs og utrolig aktiv så er den også velegnet til mange ulike typer for