En katt vil opp på bordet

Dyrevennlig innredning

Vurderer du å skaffe deg en hund eller katt? Om hjemmet ditt egner seg til det kan både du og husdyret ditt få mange fine år sammen. Kattene og hundene våre blir som noen små familiemedlemmer, og livet ditt vil bli rikere for det. Det er allikevel viktig at hjemmet ditt er egnet for å ha husdyr, både for din egen del og for det nye medlemmet i familien. Det er ikke alle hjem hvor man får lov til å ha husdyr, og om du leier stedet hvor du bor bør du sjekke opp dette med utleieren aller først. Det finnes mange som gjør et unntak i spesielle tilfeller, men da bør man ta det opp før kontrakten skrives under på. Og selv om du ikke bryter noen regler ved å ha husdyr trenger ikke det bety at hjemmet ditt er perfekt for det. Et husdyr bør ikke være et impulskjøp.

Beliggenhet er også viktig

Noen typer hjem er rett og slett ikke egnet for husdyr, ihvertfall ikke foEn hund vil opp i sofaenr alle typer husdyr. Bor du i en liten leilighet i en etasje høyt oppe kan for eksempel mange typer katter bli rastløse, og det kan bli vanskelig og upraktisk å slippe dem inn og ut. Har du tungt trafikkerte veier i nærheten kan dette også være farlig for katten din. Det er allikevel mange som bor i storbyer med katt, og som slipper katten ut noen ganger om dagen så den kan løpe litt i nærmeste park. Og når det gjelder hunder kan det også by på noen av de samme utfordringene. Det er selvfølgelig viktig å ha rett møbler for hunden din og plass nok hjemme til at den kan ha sitt eget hjørne å være i. Men det er også bra å bo nære en skog, park eller andre naturlige omgivelser dere kan gå tur i. Det er nemlig ikke veldig praktisk å gå tur på befolkede fortau uten noe passende sted å gå på do.

Kjøp riktig innredning

Om du er sikker på at du bor i et område hvor hunden eller katten din trives kan du begynne å tenke på interiøret. Du trenger ikke pusse opp hele huset eller leiligheten din, men noen små ting er verdt å tenke på. Katter røyter mye, og mange hunderaser røyter enda mer. Derfor kan det være smart å velge ut møbler det er lett å rengjøre, spesielt om du har gjester iblant som er allergiske. Det finnes masse variert utvalg av møbler der ute til en rimelig pris, så du har nok å velge fra. Du bør også bestemme deg fra starten av om husdyret ditt skal få ligge eller sitte i sofaen, sengen eller stolen din eller ikke. Det er viktig å være konsekvent på dette uansett hva du velger, så hunden eller katten ikke blir forvirret og stresset senere. Skaff deg plater eller matter katten kan klore på også, så slipper du riper i møblene dine.