Noen fakta om engelsk mynde

Denne hunderasen kalles ofte whippet, og er kjent som en avlshund som ofte ble brukt i hundeveddeløp og jakt. Den engelske mynden er kjent som en elegant hund med slanke former og lange ben. Den konkurrerer med greyhound som er en annen rase som flittig brukes i veddeløp, utsøkt til hurtig forflytning med sine lange ben og aerodynamiske kropp.

Selv om hunden ofte ikke er omtalt før på slutten av 1800-tallet, da den ble registrering i den amerikanske kennelklubben, ser man tegn til at hunden ble brukt også tilbake i oldtiden. Med sin majestetiske framtoning og kraftfulle frampart, kan hunden selv framstå som en monark. Denne hunden trenger ingen utkledning slik som man finner på nettbutikken shopello, for den er i seg selv en mytisk figur.

Hvordan er engelsk mynde som huslig hund

Selv om whippeten er hurtig og elsker fart, er den både rolig og har et komfortabelt lynne. Derfor passer den utmerket som en hund for de som ønsker et trivelig selskap. For dem som liker å ha det harmonisk rundt seg, er den engelske mynden helt klart en favoritt. Den kan nesten brukes som et ekstra møbel som pynter opp i hjemmet, eller statue i entreen. Er man interessert i omplassering, kan man finne en her.

Mer om utseende

Den engelske mynden har et smalt og lite hode, med en spiss snute og ører. Fremparten er muskuløs og kroppen er slank. Bakenden er liten, med tynne ben. Den er sannsynligvis en blanding av terrier og greyhound raser. Det har gjort sitt til at de beste attributtene har blitt enda mer fremhevet slik at den har den fasongen den har i dag. Pelsen er kort og lettstelt og hunden er rett og slett et vakkert skue.

Perfekt familiehund

Den engelske mynde er i dag perfekt i familier. Den er godlynt mot mennesker den kjenner godt, men kan være litt tilbaketrukken når det gjelder fremmede. Selv om den tidligere ble brukt til jakt, er den i dag best som familiens midtpunkt. Hunden er svært god å ha rundt barn, selv om den helst ikke liker bråk og mye støy. Da vil den trekke seg tilbake til sin varme og myke seng som den elsker å kose seg i. Dette er virkelig en hund å bli glad i.

Kan brukes på utstilling

Denne elegante hunden passer utmerket på utstillinger. Selv om den anses som middelklassens hunderase, er den så grasiøs og flott at den gjør seg godt i konkurranser. For dem som vil stille ut hundene sine, er engelsk mynde derfor et alternativ.

Veddeløp

I Norge kan man ta med whippeten sin for å konkurrere og utfolde seg. Dette gjør man på de månedlige sprintkonkurransene som arrangeres. Etterpå får hundene klare opp på seiers-tribunen og få sin fortjente applaus og helt sikkert en godbit.