Allergivennlige hunder

Hunden er menneskets beste venn. Allergien er en av våre store fiender. Spesielt om vi ønsker oss hund mer enn alt i verden, men det nettopp er hund vi slår ut på på allergitesten.

Det er mange som plages med pelsdyrallergi, i større eller mindre grad. Det de reagerer på er en kombinasjon av kroppsvæsker, flass og pels fra dyret. Reaksjonen kan være alt fra litt kløing i nesa til kraftige astmaanfall.

Men dette trenger ikke å hindre deg i å skaffe deg en hund. Les videre for tips om et lite utvalg allergivennlige hunder, det vil si hunder som ikke røyter. Når du har lest dette er det kun penger som står mellom deg og hunden, og mangler du de akkurat nå kan et kortidslån hos centum være redningen.

Det eneste vi ber deg gjøre er å rådføre deg med legen først, slik at det ikke er noen hindring for at du kan skaffe deg en hund.

Allergivennlige hunder

Yorkshire terrier

Disse hundene har samme pH-verdi som huden til de fleste mennesker, og dermed vil ikke immunsystemet reagere når du er i nærheten av en. Yorkshire-terrieren, som opprinnelig er fra Storbritannia, er ansett som en allergivennlig hund fordi den ikke røyter. Det er kun når du børster dem at pelsen løsner og faller av, så da gjelder det å være litt forsiktig akkurat på det tidspunktet.

Bichon havanaise

Denne hundrasen er Cubas nasjonalhund og er en perfekt familiehund. De er lekne og glade, og det skal mye til før de blir sinte. Dette er en perfekt lekekamerat for hele familien. De røyter ikke, men pelsen må klippes fra tid til annen.

Puddel

Puddelen har vannavstøtende pels. De røyter ikke, men må klippes jevnlig da pelsen deres vokser. Puddelen har krøllete pels, og det er ulike farger å velge mellom. Her har du også en perfekt familiehund som, i tillegg til å være leken og aktiv, også er meget intelligent.

Italiensk mynde

Dette er den minste hunden i myndeslekten og er en gammel rase. De har kort pels, noe som gjør at de røyter lite. Denne rasen har en atletisk kropp og kan løpe opp til 40 km/t. Disse hundene knytter seg veldig til eieren, og er mer skeptisk til fremmede. De krever mye mosjon, da de liker å holde seg i form.

Bolognese

Denne vakre, intelligente hunden er det dessverre veldig få av igjen, noe vi håper snur. Denne rasen er meget vennlig og blir sterkt knyttet til familien sin. Den rufsete pelsen skal ikke trimmes, men krever børsting noen ganger i uken.

Dette var en liten introduksjon av noen få allergivennlige hunderaser. Av andre raser kan vi nevne spansk vannhund, highland white terrier, chinese crested, basenji og malteser. Men det finnes også en haug av andre.