Noen gode fakta om hunderasen Mops

Mopsen som hunderase er meget selskapelig av seg og er en populær hund i Norge. Hunderasen er videre veldig intelligent og derfor behøver derfor særdeles god mental stimulering. Mopsen er en enkel hund og tilpasningsdyktig men den krever mange daglige turer da den er energisk.

Mopsen er en kjærlig og omsorgsfull hund som dessuten er barnevennlig og rolig.

Hunderasen røyter forholdsvis mye og har kort og stri pels i en gyllenbrun farge. Til forskjell fra blant annet Jack Russell og Dansk-Svensk gårdshund som ønsker ekstremt mye mosjon og aktivitet og helst skal ha ganske mye fritt spillerom og god plass rundt seg så trives mopsen godt i et vanlig hus eller en helt vanlig leilighet. Det eneste er at den ikke liker kulde og lave temperaturer særlig godt, derfor ønsker den varme dekken og ullklær om vinteren for å holde seg god og varm.

De fleste mopser er sunne og friske hunder men enkelte kan ha anlegg for både øyesykdommer og hjerteproblemer dessverre. Noen mopser kan også utvikle fedme så her skal man være ekstra påpasselig både med god mosjon og sunn og god mat. Mopsen er også glad i å leke og ha det gøy.